Întâlnire de lucru privind sănătatea mintală a adolescenţilor şi tinerilor

SOS Satele copiilor a organizat o reuniune cu tema sănătăţii mintale a adolescenților și tinerilor, cu un focus special asupra celor din sau care provin din sistemul de protecție specială.

Din partea Deprehub/ Happy Minds a participat Maria Coman, care a prezentat serviciile oferite de asociaţie, inclusiv liniile telefonice gratuite specializate pe depresie, anxietate, adolescenţă.
Discuţiile s-au concentrat pe nevoia oferirii unor servicii complexe, în toate domeniile vieţii, în special pentru copiii şi adolescenţii afectaţi de trauma abandonului. Dat fiind caracterului complex al traumei, nici o agenție, singură, nu poate spera să poată să satisfacă toate nevoile pe care le pot avea copiii sau să le ofere acestora întreg sprijinul necesar. Nevoile copiilor trebuie abordate holistic, adică trebuie avute în vedere toate nevoile unui copil. Drept urmare, acest ghid de practică încurajează principalele agenții și profesiile să planifice și să colaboreze pentru a înțelege la fel impactul traumei în copilăria timpurie și să lucrează în colaborare pentru a se asigura că sprijinul și serviciile necesare sunt disponibile