Florența Petrică

Florența Petrică este psiholog clinician, farmacist specialist in farmacie clinica şi se formează ca şi psihoterapeut integrativ.
Cu o abordare holistica asupra psihopatologiei si o viziune clinica din aria de psihologie si farmacologie (consiliere medicala) Florența Petrică îşi extinde competențele pornind din zona de farmacopsihologie, diagnoza, tratament catre zona de preventie pe baza de suport psihologic si psihoterapie.
Studiul depresiei si al anxietatii a inceput de timpuriu cu lucrarea de licenta pe tema „Antidepresive triciclice” . Cea de-a doua lucrare de licenta din aria neurostiintelor pe tema „Atasamentul ca exprimare a învățării apetitive si adversive” a completat viziunea legata de relationare, inhibitie comportamentala, depresie, anxietate, atacuri de panica, dependențe, dificultăți de relaționare, atacuri de panică.
Competenţele sale includ evaluarea psihologică şi psihodiagnostic, dezvoltare personală pentru adulţi, dezvoltare personală pentru copii şi adolescenţi, farmacopsihologie, dezvoltarea abilităţilor de comunicare.